uk

mfflogo 

Najít

Semináře

Volodymyr Buturlim: U-based hydrides and their magnetism
Begin: 29.11.2017, 14:30
Location: lecture room F2, first floor Ke Karlovu 5

Hiroshi Yasuoka: Emergent Weyl fermion excitations in Tap and NbP explored by 93Nb NMR and 181Ta NQR
Begin: 06.12.2017, 14:30
Location: lecture room F2, first floor Ke Karlovu 5

RNDr. Jiří Pospíšil, PhD.

 
  • Místnost: 
                 F 150-1, 1. patro, Ke Karlovu 5
  • Telefon:
                +420 951 55 1352
  • Fax:
                +420 22491 1061
  • E-mail: 
                 Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
 

Bibliografie:


Vzdělání a vědecko-pedagogické tituly

  • 1997-2001: Střední průmyslová škola chemická Pardubice
  • 1991-2006: Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta, Anorganická chemie
  • 2006-2011: doktorandské studium Univerzita Karlova v Praze, Matematicko-fyzikální fakulta, obor Fyzika kondenzovaných látek a materiálový výzkum,  disertační práce na téma: "Electron properties and structure of selected lanthanide and uranium compounds influence of impurities
  • 2006-2014 zaměstnán jako odborný asistent na Katedře fyziky kondenzovaných látek,

Zahraniční pobyty

  • 2009: ILL/ESRF/CNRS/CEA Grenoble (2 měsíce; kurs HERCULES)
  • 2010: 6-měsíční pobyt v National Institute for Materials Science (NIMS) Tsukuba, Japonsko
  • 2014-2017: Postdoc, Japan Atomic Energy Agency (JAEA) Tokai, Japonsko

Zaměření

Technologie přípravy materiálů na bázi kovů a oxidů, včetně uranových materiálů; růst monokrystalů mnoha metodami; charakterizace materiálů -  rentgenová difrakce, SEM; měření fyzikálních vlastností - magnetizace, elektrický odpor, měrné teplo ve vysokých polích a nízkých teplotách; zkušenosti s prací s hlobokovakuovými zařízeními, konstrukce nových zařízení spojených s přípravou nových materiálů

Výuka

  1. Fyzikální praktikum II
  2. Fyzikální praktikum IV
  3. Chemie pro fyziky
  4. Růst krystalů

Bibliografie:

Přednášky na mezinárodních konferencích:

  • MMM 2008, USA, Austin: Ferromagnetism in UCoGe stabilized by transition metal doping
  • ACTINIDES 2009, USA, San Francisco: Magnetism and superconductivity in UCoGe doped by transition metals
  • JPS Meeting 2015, Japan, Tokyo: Evolution of ferromagnetism in Ru doped UCoGe studied by PND and XMCD
  • JPS Meeting 2016, Japan, Kanazawa: Quantum criticality in URhGe – UIrGe system
  • JPS Meeting 2017, Japan, Osaka: Magnetic phenomena in UCoGe – URhGe system

Další vědecké výstupy

  • Více než 50 posterových prezentací na mazinárodních konferencích se zameřením na magnetismus a korelované elektronové systémy – SCES, ICM, MMM, JEMS

Řešení grantů

  • GACR - P204-12-P418: Vzájemné působení supravodivosti a magnetismu v ternárních sloučeninách uranu

Členství ve společenstvých

  • Člen Japonské fyzikální společnosti (Japanese Physical Society)

Spolupráce se zahraničními institucemi a partnery

  • NIMS, Cukuba, Japonsko
  • JAEA, Tokai, Japonsko
  • JAEA, Oarai, Japonsko
  • Tohoku University, Sendai, Japonsko
  • Spring-8, Japonsko
  • The University of Tokyo, Kashiwa, Japonsko
  • ILL, Grenoble, Francie
  • HZB, Berlin; Německo
  • LLB, Saclay, Francie

Ostatní aktivity a zájmy

  • Cyklistika,
  • lyžování,
  • turistika,
  • mineralogie

Ostatní publikační činnost

Najdete nás na Facebooku



 

pro studenty moje

banner facility 2